Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Rembrandthuis gaat maanden dicht voor verbouwing

4 oktober 2022, 11.44 uur · Aangepast 4 oktober 2022, 12.51 uur · Door AT5

Het Rembrandthuis gaat op 31 oktober tijdelijk dicht. Dat maakt het museum vandaag bekend. Het huis aan de Jodenbreestraat, waar schilder Rembrandt van Rijn bijna 20 jaar woonde, wordt de komende 5 maanden verbouwd.

Inter Visual Studio / Robby Hiel

Met de verbouwing wordt het bezoekersoppervlak 30 procent groter, laat het museum weten. In het huis zelf worden alle voormalige personeelsruimtes toegankelijk voor publiek, terwijl er in de nieuwe vleugel een nieuwe tentoonstellingszaal bijkomt.

Meer verhalen

Met de extra ruimte zegt het museum meer aandacht te willen besteden aan de verhalen over Rembrandt, het huis en de buurt. Daarnaast komen er meer demonstraties die laten zien hoe Rembrandt te werk ging. Het huis wordt ook verduurzaamd: de zolderverdieping wordt beter geïsoleerd en de warmte in het gebouw wordt teruggewonnen uit ventilatielucht.

Rembrandt kocht het huis in 1639, tijdens de hoogtijdagen van zijn schilderscarrière. Een groot deel van zijn werk, zoals de Nachtwacht, schilderde hij in dit pand. In 1658 ging hij failliet en moest hij het huis verkopen.

Het Rembrandthuis gaat op 18 maart 2023 weer open.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938