Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Meerderheid raad wil armoederegelingen uitbreiden

5 oktober 2022, 16.16 uur · Aangepast 5 oktober 2022, 17.46 uur · Door AT5

Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat het stadsbestuur onderzoekt hoe maatschappelijke organisaties die nu al minima helpen, ook voortaan middeninkomens kunnen ondersteunen. Een voorstel van D66 wordt gesteund door GroenLinks, de PvdA, de VVD, Volt, BIJ1, DENK en het CDA. "Om ook deze kinderen dit jaar te kunnen laten genieten van sport en cultuur is het van belang om de minimaregelingen op te rekken naar middeninkomens", aldus D66-fractievoorzitter Ilana Rooderkerk.

AT5 / Luuk Koenen

De partijen willen dat de gemeente gaat onderzoeken hoe het aanbod van maatschappelijke organisaties die kinderen ondersteunen ook gericht kan worden op gezinnen met een middeninkomen. In de begroting is nu 500.000 euro extra uitgetrokken voor organisaties die minimahuishoudens helpen.

"Te vaak zien we dat kinderen uit gezinnen met middeninkomens tussen wal en schip dreigen te vallen", zegt Rooderkerk. "In deze tijd van stijgende prijzen hebben ouders niet altijd meer het geld voor sportclubs of muziekles van kinderen. Daarom willen we maatschappelijke organisaties helpen meer kinderen te bereiken."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938