Start van hoofdcontent

Koopkrachtcrisis

nl

In de koopkrachtcrisis is boodschappen doen voor Priscilla: scherpe keuzes maken

13 oktober 2022, 13.00 uur · Aangepast 7 november 2022, 12.02 uur · Door Martine Bakker

Hoge energiekosten, gierende inflatie en dus sterk stijgende prijzen; steeds meer mensen worden de dupe van  de koopkrachtcrisis. We volgen de komende weken Amsterdammers in het dagelijks leven. Hoe knopen zij de eindjes aan elkaar? Vandaag doen we boodschappen met Priscilla de Jager die samen met haar zoontje in Nieuw West woont. En dat is een flinke uitdaging.

Priscilla heeft een baan van 32 uur per week als verzorgende in een instelling voor Korsakov-patiënten. Haar netto inkomen is samen met de eenoudertoeslag 2350 per maand. Toch kan ze moeilijk rondkomen omdat ze door omstandigheden in de schulden is geraakt. En dus moet er op elk moment van de dag geld bespaard worden.

Haar auto gebruikt ze alleen in noodgevallen. En met een piepklein boodschappenlijstje in haar hand moet ze in de supermarkt scherpe keuzes maken. "Vlees eten we niet meer. Dat is voor ons te duur geworden."

Quote

"Vlees eten we niet meer. Dat is voor ons te duur geworden"

priscilla de jager

Sinds twee weken volgen we Priscilla de Jager, die op elk moment van de dag geld moet besparen om rond te komen. In een eerdere aflevering van onze serie over de Koopkrachtcrisis zien we hoe ze dat doet. Die aflevering zie je hieronder.

Meer verhalen over de koopkrachtcrisis zijn hier te vinden. Uit een onderzoek van het AT5-panel onder 1930 Amsterdammers blijkt dat een ruime meerderheid zich zorgen maakt over zijn of haar financiële situatie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938