Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax-fans in mineur na verlies tegen Napoli: "Een tissuebox vol met tranen wil ik vullen, echt waar"

13 oktober 2022, 13.41 uur · Aangepast 13 oktober 2022, 15.19 uur · Door AT5

Na het debacle van vorige week hoopten Ajax-supporters gisteravond op een wederopstanding om het Champions League-avontuur een goed vervolg te kunnen geven. Bij Café Kuijper in Oost verzamelden de trouwe fans zich om hun ploeg aan te moedigen. Het mocht helaas niet baten, wederom bleek Napoli te sterk. Ajax ging met 4-2 onderuit en lijkt een Champions League-overwintering uit het hoofd te kunnen zetten.

Een wapperende Ajax vlag, barpersoneel dat rondliep in passend tenue en veel, heel veel bier. Café Kuijper had er in ieder geval alles aan gedaan om er een sfeervolle avond van te maken. In de ramvolle kroeg aan de Linnaeusstraat stroomden de supporters één voor één binnen in de hoop er een overwinning uit te slepen.  Al was men ook realistisch: "We zijn vorige week gewoon van de mat geveegd, mijn verwachtingen zijn niet al te hoog gespannen", aldus een fan.

Er viel ook nog twee keer te juichen gisteravond

Een slechtere start had Ajax zich niet kunnen wensen. Na een kwartier keek de ploeg van Alfred Schreuder al tegen een 2-0 achterstand aan: "Dat je na drie minuten gelijk weer een goal om je oren krijgt, je moet er wel voor willen vechten", aldus een supporter. Een ander:  "Ze moeten gewoon Brobbey erin gooien man, dan komt het wel goed."

In de tweede helft weet Ajax het nog even spannend te maken, maar het blijkt van korte duur. Een penalty en een persoonlijke fout doen Ajax uiteindelijk de das om. "Wat er moet veranderen? Een andere opstelling, een andere trainer, laten we daar maar mee beginnen", vertelt een supporter. "Ik denk dat er hele harde beslissingen moeten worden genomen", aldus een ander. "Er moeten bepaalde pionnen uit gehaald worden."

Na opnieuw een verliespartij lijkt Ajax zich na de winter op te moeten gaan opmaken voor de Europa League. "Het is pijnlijk, maar dit Ajax heeft gewoon niks te zoeken in de Champions League." Toch zijn er ook supporters die de moed er in houden: "We moeten gewoon door, we kijken uit naar de volgende wedstrijd en we gaan er gewoon vol in, positiviteit!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938