Start van hoofdcontent

Stad

nl

Utrechters ontstemd: CNN duidt de stad aan als "net buiten Amsterdam"

19 oktober 2022, 20.45 uur · Aangepast 20 oktober 2022, 08.43 uur · Door AT5

Een video van de Amerikaans nieuwszender CNN om de grote hoeveelheid fietsers in Utrecht te belichten is in het verkeerde keelgat geschoten bij sommige inwoners van de stad. De video begint met de uitspraak "de stad Utrecht net buiten Amsterdam", iets waar de Utrechters het niet mee eens zijn.

De op-drie-na grootste stad van het land ligt hemelsbreed op 35 kilometer van Amsterdam. Voor Amerikanen misschien een afstand die peanuts is, maar voor de Utrechters meer dan genoeg om niet 'net buiten Amsterdam' te zijn. 

"Utrecht is niet 'net buiten Amsterdam'. Het is meer dan duizend jaar ouder, dus Amsterdam is een stad ten Noorden van Utrecht", schrijft één van hen als reactie op de video op Twitter. Een andere twitteraar steekt de draad met de uitspraak van CNN. "Utrecht, de rustige buitenwijk van Amsterdam."

Ook wijst een twitteraar CNN op duidelijke feiten over de afstand tussen de twee steden. Zo is het tussen het Centraal Station van Amsterdam en Utrecht een treinrit van 22 minuten en doe je het er met de auto zo'n kleine 49 minuten over. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938