Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Van Gaal neemt negen Ajacieden op in voorselectie WK

21 oktober 2022, 14.55 uur · Aangepast 21 oktober 2022, 15.58 uur · Door AT5

Bondscoach Louis van Gaal heeft negen Ajacieden opgenenomen in zijn 39-koppige voorselectie voor het WK. Maximaal 26 spelers mogen uiteindelijk mee naar Qatar. Uiterlijk 13 november moet Van Gaal zijn definitieve selectie doorgeven aan wereldvoetbalbond FIFA. 

AT5 / Luuk Koenen

De Ajacieden die kans maken op een plekje in de definitieve selectie zijn Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Daley Blind, Brian Brobbey, Davy Klaassen, Remko Pasveer, Devyne Rensch, Kenneth Taylor en Jurriën Timber.  

Verder selecteerde Van Gaal ook zes spelers die ooit minuten maakten in Ajax 1. Dat gaat om Mitchel Bakker, Jasper Cillessen, Ryan Gravenberch, Frenkie de Jong, Noa Lang en Matthijs de Ligt. Ook Sven Botman, Pascal Struijk en Donyell Malen hebben een Ajaxverleden, maar zij maakten nooit hun debuut in het eerste. Ook de in Amsterdam geboren Jeremie Frimpong heeft de eerste schifting overleefd.

Ajax is hofleverancier van de selectie, met een ruime voorsprong op PSV. Van Gaal heeft vier spelers van de Eindhovenaren geselecteerd. In de hele selectie zit één Feyenoorder.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938