Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bakstenen gegooid naar treinen bij Sloterdijk en Lelylaan, acht treinen beschadigd

25 oktober 2022, 15.44 uur · Aangepast 25 oktober 2022, 16.27 uur · Door AT5

Acht treinen die vandaag en gisteren tussen station Lelylaan en Sloterdijk reden, hebben flinke schade opgelopen nadat er bakstenen op de toestellen zijn gegooid. De NS roept de stenengooiers vandaag op om te stoppen: "Deze praktijken zijn levensgevaarlijk."

NS

Op een door de NS gedeelde foto is te zien dat één van de stenen een flinke barst in de voorruit van een trein heeft veroorzaakt. Bij andere treinen zijn onder meer coupéramen beschadigd.

Niemand raakte gewond, "maar deze praktijken zijn wel levensgevaarlijk voor onze passagiers en personeel", zegt een woordvoerder van de NS. "Dat niet alleen. Het heeft ook langdurige gevolgen voor de treinen. Die moeten nu uit dienst gehaald worden voor reparatie."

'Verregaande gevolgen'

NS en ProRail zeggen dat ze de politie inmiddels hebben gealarmeerd. ProRail laat weten dat ze extra zullen surveilleren in de hoop de daders te kunnen pakken. Daarnaast zijn er, in het gebied waar de bakstenen gegooid zijn, camerabeelden veiliggesteld. "We maken er werk van", aldus de woordvoerder van NS. "Mensen denken misschien dat het een uit de hand gelopen grap is. Maar dit kan verregaande gevolgen hebben."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938