Start van hoofdcontent

Stad

nl

Feest in Amstelveen loopt uit de hand: politie houdt meer dan twintig feestgangers aan

30 oktober 2022, 10.25 uur · Aangepast 30 oktober 2022, 10.38 uur · Door AT5 / NH Nieuws

Een feest in een partycentrum aan de Touwslagerij in Amstelveen is vannacht uit de hand gelopen. Bezoekers van het feest begonnen te vechten en gingen onder meer op de vuist met de beveiliging. Ook de politie werd door de feestgangers aangevallen. Er zijn meer dan twintig mensen aangehouden. 

AT5 / Luuk Koenen

De politie moest vannacht meerdere keren ingrijpen voor de ongeregeldheden. De boel zou uit de hand zijn gelopen nadat jongeren agressief werden, omdat ze door de beveiliging voor de deur werden tegengehouden. Tientallen agenten met honden kwamen op het partycentrum af en zelfs de Koninklijke Marechaussee werd ingeschakeld om de politie te ondersteunen.

Dat bleek echter niet gemakkelijk: de relschoppende jongeren keerden zich vervolgens tegen de politie. Agenten werden met stenen en delen van stoeptegels bekogeld. Een van de relschoppers reed met zijn auto op de agenten in. 

Uiteindelijk hield de politie meer dan twintig feestgangers aan. De politie moest geweld gebruiken om een deel van de arrestanten in de boeien te slaan. Met wapenstokken werden de relschoppers uiteindelijk van het partycentrum verdreven. Alle personen die werden aangehouden zijn naar het politiebureau gebracht. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938