Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax is koppositie kwijt na verlies tegen PSV

6 november 2022, 18.50 uur · Aangepast 6 november 2022, 19.50 uur · Door Milton Pus

Voor de tweede keer dit siezoen is Ajax onderuitgegaan tegen PSV. De Eindhovenaren waren met 2-1 te sterk. In de competitie was het voor het eerst sinds 2015 dat PSV won in Amsterdam. Met het verlies raakt Ajax, dat één wedstrijd minder gespeeld heeft, voorlopig ook de koppositie in de eredivisie kwijt aan de Brabanders.

Eerder dit seizoen was PSV ook al te sterk in de Arena. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal ging toen met 3-5 verloren.

Voorsprong PSV

De nederlaag van vandaag diende zich al vroeg in de wedstrijd aan. PSV begon sterker aan de wedstrijd en de eerste echte mogelijkheid van de Eindhovenaren ging er direct in. Uit een lage voorzet van Cody Gakpo dook Luuk de Jong voor Calvin Bassey en tikte de spits binnen: 0-1.

Ajax probeerde daarna snel weer op gelijke hoogte te komen. Het werd gevaarlijk via Brian Brobbey en Berghuis, maar beide pogingen werden gekeerd door Walter Benítez. Kudus kreeg op slag van rust dé kans op de gelijkmaker. De Ghanees schoot op de paal.

PSV gevaarlijker

De hoop op de 1-1 vervloog toen de Mexicaan Erick Gutierrez er 2-0 van maakte. Even later kwam Ajax goed weg. Een vrije trap van de ingevallen Anwar El Ghazi (ex-Ajax) eindigde op de lat boven Remko Pasveer. Lorenzo Lucca zorgde vlak voor tijd nog voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam Ajax niet: 1-2.

Door de nederlaag neemt PSV de koppositie over van Ajax, dat nog wel een inhaalduel tegen Vitesse tegoed heeft.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938