Start van hoofdcontent

Stad

nl

Glennis Grace hoort vandaag vonnis in mishandelingszaak in de Jumbo

9 november 2022, 07.20 uur · Aangepast 9 november 2022, 07.57 uur · Door AT5

Zangeres Glennis Grace hoort vandaag samen met vier andere meerderjarige verdachten welke straf ze krijgt voor de mishandeling in een supermarkt van de Jumbo in de Westerstraat in de Jordaan. Het OM eiste tegen de zangeres tweehonderd uur taakstraf en een maand voorwaardelijke celstraf.

AT5

Volgens de officier van justitie heeft de zaak 'forse beroering' veroorzaakt in de samenleving. 

De zangeres werd in februari aangehouden nadat ze diezelfde dag met een groep bekenden geweld pleegde in een supermarkt. Daarbij was ook de toen 15-jarige zoon van Grace betrokken. Bij de confrontatie werden meerdere medewerkers geschopt en geslagen.

De zangeres was naar eigen zeggen verhaal gaan halen nadat haar zoon met een bebloed gezicht thuis was gekomen. Later bleek de zoon uit de supermarkt gezet te zijn, omdat hij binnen een e-sigaret zou hebben gerookt. Het supermarktpersoneel sprak hem daarop aan, waarna hij de winkel werd uitgezet. Tijdens de zitting van 26 oktober concludeerde Grace al dat het verhaal van haar zoon "wel iets anders was dan wat hij vertelde."

Kinderrechter

De uitspraak tegen de zoon, die inmiddels 16 is, en een 15-jarige vriend volgt morgen. Omdat beide jongens voor de kinderrechter in aanmerking komen, worden ze tijdens een andere zitting berecht.

Tegen de zoon van Grace eiste justitie eerder een taakstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk. Zijn vriend kreeg een eis van 50 uur taakstraf te horen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938