Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Arrestaties na vondst van ruim 100 kilo cocaïne in woning Jan van Galenstraat

22 november 2022, 13.50 uur · Door AT5

De politie heeft twee mannen, een 38-jarige Amsterdammer en een 33-jarige Hillegommer, aangehouden nadat er bij het duo meer dan 100 kilo cocaïne werd aangetroffen. Later werd ook een 34-jarige Amsterdamse ook nog aangehouden in de zaak. 

Op maandag 14 november zagen agenten van de Landelijke Eenheid van de politie een auto rijden in Amsterdam. De agenten zagen dat toen de auto was gestopt een man instapte met een grote tas, maar iets later verliet hij de auto zonder de tas. Daardoor besloten de agenten de bestuurder te controleren.

In de tas die in de auto werd aangetroffen vonden de agenten zeven blokken met vermoedelijk cocaïne. Later bij een woning aan de Jan van Galenstraat in West, die aan de man die was ingestapt te linken was,  werd een huiszoeking gedaan. Daar werden in totaal 111 blokken met vermoedelijk cocaïne gevonden. Verder onderzoek bracht ook een rol van de 34-jarige Amsterdamse aan het licht. Het drietal is voorgeleid en de rechter-commissaris besloot dat zij veertien dagen langer vast blijven zitten. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938