Start van hoofdcontent

Stad

nl

Moorman wil 200.000 euro reserveren voor gratis schoolmaaltijden

22 november 2022, 17.30 uur · Aangepast 22 november 2022, 20.33 uur · Door AT5

De gemeente reserveert zo goed als zeker 200.000 euro om tot en met de voorjaarsvakantie op meer scholen gratis maaltijden uit te kunnen delen. Officieel moet het college daar nog mee akkoord gaan. Het aanbieden van gratis schoollunches werd eerder dit jaar ook al vastgelegd in het coalitieakkoord.

Op dit moment worden er al op 51 basisscholen maaltijden aangeboden. Het is de bedoeling dat kinderen van ouders die zijn geraakt door de koopkrachtcrisis, niet met een lege maag naar school hoeven.

Nog eens vijftig onderwijsinstellingen delen gratis maaltijden uit aan kinderen die dat het hardst nodig hebben. Alle initiatieven worden nu nog met geld van het Rijk betaald.

Meer maaltijden

Volgens wethouder Marjolein Moorman wordt het probleem daarmee nog niet volledig opgelost. Met de extra inleg van de gemeente moeten er de komende maanden op meer scholen in Amsterdam gratis schoolmaaltijden komen.

In het coalitieakkoord werd eerder dit jaar vastgelegd dat het college wil experimenteren met gratis gezonde ontbijten en schoollunches in wijken waar dat het hardste nodig zou zijn. Tijdens de begroting besloot de raad dat die maaltijden vegetarisch moeten zijn.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938