Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Ambtenaren krijgen 750 euro vanwege inflatie en hoge energieprijzen

26 november 2022, 08.31 uur · Aangepast 28 november 2022, 08.53 uur · Door AT5

De gemeente keert eigen personeel dit jaar eenmalig een bedrag van 750 euro of 375 euro uit ter compensatie van de inflatie en de hoge energieprijzen. Dat schrijft wethouder Hester van Buren (Personeel en Organisatie) in een brief aan de gemeenteraad. 

Voor medewerkers tot en met schaal 8 gaat het om het bedrag van 750 euro. Medewerkers die meer verdienen en in schaal 9 tot en met schaal 18 zitten krijgen 375 euro. De eenmalige uitkeringen kosten de gemeente ongeveer 11.2 miljoen euro.

Het bedrag is bruto. Ambtenaren die minder dan 40 uur per week werken krijgen een lager bedrag. De afspraak geldt niet voor stagiairs, werkervaringsplaatsen, zzp'ers en gedetacheerden vanuit andere bedrijven. Uitzendkrachten hebben wel recht op de eenmalige uitkering.

Van Buren schrijft ook dat er nog met vakbonden gesproken wordt over de gemeentelijke cao voor 2023. Dat overleg gaat volgens haar 'trager dan gewenst'. "De partijen hebben vastgesteld dat de afstand tussen de beide standpunten groot is." De eenmalige uitkering staat los van de cao-onderhandelingen.

Ook verschillende andere werkgevers geven hun werknemers vanwege de inflatie en energieprijzen een eenmalige uitkering. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938