Stad

Oranjefans in Arena houden moed na gelijkspel: "Laat Brazilië en Argentinië maar komen"

26 november 2022, 12.47 uur · Aangepast 26 november 2022, 13.23 uur · Door AT5

Grote schermen, veel bier en luide muziek. De Johan Cruijff Arena stroomde gisteren vol met tienduizenden Oranjesupporters om de WK-wedstrijd tegen Ecuador te kijken. Voorafgaand aan de wedstrijd dansten de supporters in de polonaise met de nodige biertjes in de hand. "Die sfeer hier! Dit haal je niet in de woonkamer, dit kan alleen in de Arena!"

Kort na de aftrap vult het huis van Oranje zich met een oorverdovend gejuich en barst de Arena uit zijn voegen. Mensen omhelzen elkaar, er wordt luidkeels gezongen en gedanst want Oranje heeft gescoord.

Bij de ruststand van 1-0 lijkt menig Nederland-supporter nog tevreden. Maar in de 49e minuut slaat de sfeer in de Arena om. Gespannen gezichten zijn gericht op het scherm als Ecuador een tegendoelpunt maakt. “Buitenspel, buitenspel” schreeuwt een fan. Maar hij heeft ongelijk. Nederland moet eraan geloven: het staat gelijk.

Na het gelijkspel blijft de sfeer gespannen en vliegen er zelfs biertjes door de lucht. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd heeft een fan toch nog hoop, maar over de manier van spelen is hij niet te spreken.

"Wel een beetje een kutwedstrijd. Een beetje een jammere uitslag. Ik had 3-1 verwacht", vertelt een terneergeslagen supporter. Hoewel Nederland niet heeft gewonnen, blijven de supporters positief. "Volgens mij zit de hoop er nog goed in", vertelt een fan. " We winnen het gewoon!"