Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Scooterrijder door politie omvergereden tijdens achtervolging in Zuid

30 november 2022, 20.59 uur · Aangepast 1 december 2022, 15.55 uur · Door AT5

Een scooterrijder is vanavond door de politie opgepakt op de Amstelveenseweg in Zuid. Dat gebeurde na een achtervolging. 

De achtervolging begon rond 20.30 uur op de Oranje Nassaulaan, ook in Zuid. Volgens een woordvoerder van de politie ging hij ervandoor toen agenten hem wilden controleren. Een getuige laat weten dat hij de scooterrijder al op het fietspad van de Overtoom zag rijden met een motoragent er achter.

"Ik hoorde veel politie en ineens een gast op een scooter, politie erachteraan en daarna werd hij van zijn scooter afgereden door een politieauto voor de pizzeria", vertelt een andere omstander over het einde van de achtervolging. Hij zag vijf of zes politieauto's en een motoragent.

De politiewoordvoerder bevestigt dat de scooter 'een tikje' kreeg van een politieauto. Op beelden van de omstander is te zien dat meerdere agenten hem overmeesterd hebben. Hij geeft zich al snel over en geeft tegenover de motoragent toe dat het 'geen prettige wedstrijd' was.

De scooterrijder is niet gewond geraakt en wordt naar het politiebureau overgebracht. Daar kijken agenten waarom hij niet mee wilde werken aan de controle. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938