Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Spelers met Ajax-link op WK bijna gehalveerd na groepsfase

3 december 2022, 14.30 uur · Door Bas Velzel

Het aantal voetballers die spelen óf ooit hebben gespeeld in het rood-wit van Ajax is na de groepsfase bijna gehalveerd. Van de 29 spelers met een Ajax-link zijn er nog zestien over die kans maken op de wereldtitel.

AT5 / Luuk Koenen

Van de elf huidige selectiespelers hebben vier Ajacieden het toernooi in Qatar moeten verlaten. Edson Álvarez en Jorge Sanchéz wisten met Mexico net niet de volgende ronde te halen en ook Mohammed Kudus en Ghana wisten het hoofd niet boven water te houden in een lastige poule. Dusan Tadic kende met zijn Servië niet echt een goed WK, het Oost-Europese land werd laatste in de poule met maar één punt. 

Alleen de Ajacieden in het Nederlands elftal hebben de groepsfase overleefd. Remko Pasveer, Daley Blind, Jurriën Timber, Kenneth Taylor, Davy Klaassen, Steven Berghuis en Steven Bergwijn staan in de achtste finale tegenover de Verenigde Staten. 

Oud-Ajacieden

Ook in het kamp van de oud-Ajacieden zijn er veel afvallers. Denemarken, met onder andere Christian Eriksen, Kasper Dolberg en Rasmus Kristensen, presteerde slecht en werden met één punt naar huis gestuurd. Ook de Belgen met Jan Vertonghen en Toby Alderweireld waren ondermaats en vlogen uit het toernooi. Nemanja Gudelj behoort tot het elftal van Dusan Tadic, dus doet ook niet meer mee voor de titel. André Onana én Luís Suarez wisten met respectievelijk Kameroen en Uruguay ook niet de volgende ronde te halen.

Wel zijn er nog genoeg spelers met een Ajax-verleden actief op het WK. In de selectie van Louis van Gaal zitten nog Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Noa Lang. Bij de tegenstander van Oranje, de V.S, speelt Sergiño Dest. Argentinië, waar Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico voor uitkomen, speelt ook op zaterdag tegen Australië.

Zondag speelt Arek Milik met Polen tegen Frankrijk, Antony en Brazilië ontmoeten maandag Zuid-Korea. Marokko, met Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui, werd knap eerste in de poule en staat dinsdag tegenover Spanje. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938