Start van hoofdcontent

Stad

nl

Acrobate komt met schrik vrij na val tijdens Wereldkerstcircus Carré

27 december 2022, 21.23 uur · Aangepast 28 december 2022, 09.00 uur · Door AT5

Een voorstelling van het Wereldkerstcircus in theater Carré is aan het eind van de middag korte tijd onderbroken nadat een acrobate tijdens een act viel. Ze is door ambulancepersoneel ter controle naar het ziekenhuis overgebracht, maar mocht het ziekenhuis al snel uit. 

Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Dat bevestigt Elisa van der Meijden, producent van het Wereldkerstcircus, aan AT5. Volgens Van der Meijden was het even schrikken, maar ging het om een val van hele lage hoogte. "Ze kon gelijk opstaan, dat was een goed teken", vertelt Van der Meijden. "Ze is door ambulancepersoneel meegenomen voor een dubbelcheck, maar is al snel uit het ziekenhuis ontslagen."

Las Vegas

De gevallen acrobate komt uit Las Vegas. Haar act duurde zes minuten. Ze viel rond 17.00 uur, tijdens de voorstelling die om 16.00 uur begonnen was. De voorstelling ging enige tijd na de val verder. Om 20.00 uur begon een nieuwe voorstelling van het Wereldkerstcirus, maar dan zonder haar act. 

De acrobate heeft nadat ze uit het ziekenhuis kwam nog een stukje van de voorstelling bekeken. Inmiddels is ze in haar hotel. Morgen zal ze waarschijnlijk nog niet optreden. Mogelijk gaat ze overmorgen wel beginnen. Van der Meijden: "Maar haar veiligheid en gezondheid staan voorop, het moet steady en safe zijn, we gaan haar niet pushen."

Twee artiesten

Op 3 januari 2020 vielen er twee artiesten tijdens een voorstelling van het Wereldkerstcircus. Zij vielen van grote hoogte. Een van hen belandde op de intensive care en moest aan haar nek geopereerd worden. Na een jaar kon ze weer beginnen met trainen. Van der Meijden benadrukt dat het incident dat vanavond plaatsvond veel minder ernstig was. "Het viel heel erg mee, het was niet vergelijkbaar met drie jaar geleden." 

Dit jaar is het de 36ste editie van het Wereldkerstcircus. Tot en met 8 januari vinden er nog voorstellingen plaats, het circus trekt in totaal zo'n 60.000 bezoekers. De val vond plaats tijdens deze act:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938