Start van hoofdcontent

Stad

nl

"Alle miesgassers, nakketikkers en ook de lieve mensen, gelukkig nieuwjaar hè!"

1 januari 2023, 07.00 uur · Door Jurriaan de Graaff & Marcella Donselaar

Wat gaat 2023 de stad brengen? In ieder geval een hoop fijne wensen voor het nieuwe jaar. AT5 trok kris-kras de stad door om mensen te vragen wat er allemaal mooi gaat zijn en wat er beter moet.

Amsterdammers hebben grote wensen voor hun stad: "Dat het maar een heel mooi jaar mag worden, en met heel veel liefde." Een andere jongen antwoordde daarop: "Heel veel gezelligheid, maar dat is het altijd hier, dus dat komt wel goed." Ook wordt er gehoopt op meer verdraagzaamheid en respect naar elkaar toe. 

Quote

"Er heeft laatst een zwerver tegen mijn deur gekakt, dat hoef ik niet meer"

AMSTERDAMMER

Waar jonge Amsterdammers het liefst toeristen en skinny jeans zien verdwijnen, droomt een ondernemer op de Dappermarkt van een stad zonder ratten: "Ongelooflijk, hoeveel je er van ziet." Maar bewoners willen ook graag de oorlog en corona vergeten: "Dat mag allemaal wegblijven."

 Een ander is zeer stellig in wat hij wenst niet meer terug te zien: "Er heeft laatst een zwerver tegen mijn deur aangekakt, dat hoef ik niet meer." De eigenaresse van café Sonneveld vindt echter dat we minder moeten zeuren: "Alles is altijd teveel en nooit goed, we moeten gewoon blij zijn met wat we hebben."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938