Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Zorgen om armoede, maar ook een polonaise op nieuwjaarsborrel gemeente: "De kater valt mee"

2 januari 2023, 13.00 uur · Door Nicolai Brannan

In het Concertgebouw kwamen gisteravond op uitnodiging van de gemeente honderden Amsterdammers samen voor de traditionele nieuwjaarsborrel. Er werd veel gesproken over de zorgen die er zijn rondom de toenemende armoede in de stad, maar er was ook ruimte voor een feestje. "Dit is voorlopig mijn laatste wijntje", aldus burgemeester Femke Halsema, die even daarvoor nog tijdens een optreden van Mick Harren meeliep in een polonaise door de zaal.

Na twee coronajaren kon de nieuwsjaarborrel van de gemeente weer worden gehouden. En dat zoals altijd: op 1 januari. De kater van wethouder Rutger Groot Wassink viel mee, maar goede voornemens heeft hij wel: "Stoppen met roken en gezonder eten." Ook de burgemeester zegt het roer om te gaan gooien: "Ik ga morgen, of overmorgen sporten. En dit is voorlopig mijn laatste wijntje."

Amsterdam

"Ik wens de stad voorspoed toe en dat het elke Amsterdammer goed gaat", zegt Groot Wassink. Halsema: "Vrede en voorspoed. Vooral voor de mensen die het echt moeilijk hebben. Ik hoop dat de prijzen niet blijven stijgen en dat mensen voldoende geld aan het einde van de maand overhouden."

Tijdens de nieuwsjaarborrel waren er optredens van onder andere ZO! Gospel Choir, Mick Harren en Dolly Bellefleur. Burgemeester Halsema hield haar nieuwsjaartoespraak, waarin ze zich met name richtte tot de Amsterdamse jongeren. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938