Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Argentijnse keeper Rulli eerste winteraanwinst Ajax'

5 januari 2023, 07.35 uur · Aangepast 5 januari 2023, 07.57 uur · Door AT5

Ajax lijkt met Geronimo Rulli de eerste winterversterking binnen te hebben. De Argentijnse doelman zal, inclusief bonussen, voor meer dan tien miljoen euro overkomen van het Spaanse Villarreal.

Dat melden De Telegraaf en de doorgaans betrouwbare Italiaanse voetbaljournalist Fabrizio Romano. Die laatste meldt dat Ajax en Villarreal een overeenstemming hebben bereikt over de transfer en dat de 30-jarige Rulli donderdag naar Amsterdam reist voor de medische keuring. 

Daarmee voegt Ajax een vierde doelman toe aan het keepersgilde, dat nu bestaat uit Maarten Stekelenburg (40), Remko Pasveer (39) en Jay Gorter (22). Pasveer was tijdens de eerste seizoenshelft de eerste keus onder de lat. Hoewel hij de laatste maanden iets minder overtuigde dan daarvoor, verdiende hij een plekje in de WK-selectie van Louis van Gaal. 

Wereldkampioen

Op dat WK werden Pasveer, die niet in actie kwam, en nog zes Ajacieden uiteindelijk uitgeschakeld door Argentinië, waar Rulli dan weer op de bank zat. Daar bleef hij het hele toernooi zitten, maar zoals bekend kroonden de Argentijnen zich uiteindelijk wel tot wereldkampioen.  

Met de 30-jarige Rulli haalt Ajax een ervaren doelman binnen, die al meer dan 300 duels op het hoogste niveau achter zijn naam heeft staan. Voordat Rulli in 2020 tekende voor Villarreal speelde hij onder meer voor het Franse Montpellier en het Spaanse Real Sociedad. Ook stond hij in 2016 een paar maanden onder contract bij Manchester City, maar voor die club kwam hij niet in actie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938