Start van hoofdcontent

Stad

nl

P+R GVB-kaartjes deze week niet meer beschikbaar: 'Staat nog ingesteld op 2022'

5 januari 2023, 14.58 uur · Aangepast 5 januari 2023, 15.21 uur · Door AT5

Het is deze week niet meer mogelijk bij de P+R-plekken in de stad een GVB-kaartje uit de automaat te halen. Volgens het vervoersbedrijf heeft het probleem te maken met een chip in de apparaten. Die nog staat ingesteld op 2022, waardoor het sinds de jaarwisseling niet meer mogelijk is om kaartjes met een geldige datum af te drukken.

De vertraging komt uitgerekend in de kerstvakantie, wanneer vanuit heel Nederland veel dagjesmensen naar de stad komen. "Je hebt veel over voor Amsterdam, maar als je uit de provincie komt waar alles goed is geregeld kan dit je weleens irriteren", vertelde een man eerder deze week aan AT5.

Extra personeel

"We vinden het heel vervelend dat reizigers hiervan last hebben op hun reis naar het centrum van Amsterdam", laat een woordvoerder weten. Tot de problemen zijn opgelost, wordt er bij de locaties Bijlmer Arena en Zeeburg 1 extra personeel ingezet om reizigers verder te helpen.

"De fout wordt hersteld en een leverancier levert nieuwe kaartjes aan met een geldige datum", aldus het GVB, dat verwacht dat er eind volgende week weer kaartjes in alle P+R automaten zitten.

Tot die tijd kunnen mensen een kaartje kopen in een bus, tram, metro of bij een verkooppunt. Daarmee krijg je niet de korting die normaal gesproken op een P+R-kaart zit. Reizigers kunnen het verschil bij de klantenservice van het GVB terugvragen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938