Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Niemand zat te eten en bezoeker had 45 pillen bij zich: restaurant moet dicht

6 januari 2023, 21.05 uur · Aangepast 6 januari 2023, 21.42 uur · Door AT5

Een restaurant aan de Wiltzanghlaan in Nieuw-West is vandaag door burgemeester Halsema gesloten omdat het een 'ontmoetingspunt voor het handelen in drugs' zou zijn. Tijdens een doorzoeking vonden agenten er drugs en veel geld. 

AT5 / Luuk Koenen

De politie doorzocht het pand eind november vorig jaar vanwege een lopend drugsonderzoek. Op dat moment waren er 23 bezoekers binnen. "Een bezoeker had 45 pillen, vermoedelijk methadon, bij zich", schrijft de gemeente in het sluitingsbevel. "Er werd door niemand van de bezoekers gegeten. De keuken was niet in gebruik. De keuken wekte de indruk al lange tijd niet in gebruik te zijn geweest."

Quote

"De keuken wekte de indruk al lange tijd niet in gebruik te zijn geweest"

Sluitingsbevel gemeente

Ook werd er een aantal gram cocaïne gevonden. Vier bezoekers hadden daarnaast opvallend veel contant geld zijn zich en zeven bezoekers hadden twee mobiele telefoons bij zich. Volgens de politie zou het pand al jaren bekend staan als een plek waar drugsdealers, drugskopers en drugsgebruikers elkaar ontmoeten. De drugsdealers zouden het pand 'als een soort ontmoetingsplaats' gebruiken. 

Naamsbekendheid

"De naamsbekendheid van het pand als adres waar criminele activiteiten worden gefaciliteerd kan door de sluiting worden doorbroken", stelt de gemeente. "Ook wordt zo voorkomen dat het pand nog langer wordt gebruikt ten behoeve van het faciliteren van criminele activiteiten. Een minder vergaand alternatief zoals een waarschuwing is niet geschikt en heeft niet hetzelfde effect op de openbare orde als de sluiting van het pand."

Het gaat om een sluiting voor onbepaalde tijd. Halsema zegt dat ze het pand weer heropent 'als naar mijn oordeel de sluiting niet langer nodig is'.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938