Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Bier 50 cent duurder in Johan Cruijff Arena: "Ze maken misbruik van hun positie"

13 januari 2023, 17.36 uur · Aangepast 13 januari 2023, 17.58 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Een biertje in de Johan Cruijff Arena wordt vanaf zaterdag 50 cent duurder. Tot grote onvrede van veel Ajaxsupporters en daar sluit onze expert over alles wat duur is zich bij aan. Dus kwam Erik Rezelman door weer en wind op de fiets naar de Johan Cruijff Arena. "Dit is echt extreem duur", aldus onze gloednieuwe duur bier-expert voor de Johan Cruijff Arena.

"Twee biertjes in de Johan Cruijff Arena staat gelijk aan een kratje bier", vertelt financieel journalist van RTLZ  Erik Rezelman. Hij sluit zich aan bij veel Ajaxsupporters die de nieuwe prijzen belachelijk vinden. "Het is echt gewoon te gek. Ze maken misbruik van hun positie", aldus Rezelman. "Je kan niet onderhandelen. Als een broodje in de stad te duur is kan je ergens anders heen". 

Quote

"Als iedereen nou stopt met kopen in het stadion"

Erik Rezelman - expert duur bier

De Johan Cruijff Arena laat weten dat ze bewust zijn van de hoge nieuwe prijzen, maar geven als reden dat alle inkoopkosten met 17% zijn gestegen dit jaar, waardoor ze genoodzaakt zijn de prijs te verhogen. Ook zijn 'tijdige leveringen vanuit groothandels niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen', is het 'uitdagend' om genoeg personeel te vinden en zijn de uurtarieven van personeel gestegen.

Rezelman heeft simpele oplossing tegen de verhoogde bierprijzen: "Als iedereen nou stopt met kopen in het stadion, waarschijnlijk denken ze dan; 'oh er is helemaal geen vraag naar' en dan moeten de prijzen omlaag". De nieuwe prijzen gaan in vanaf aanstaande zaterdag, tijdens de thuiswedstrijd Ajax – FC Twente. 

Bekijk hieronder alle prijzen in de Johan Cruijff Arena. 

Johan Cruijff Arena

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938