Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Tiental Ajax komt goed weg na gelijkspel tegen FC Twente maar loopt wel opnieuw averij op

14 januari 2023, 23.02 uur · Aangepast 15 januari 2023, 09.43 uur · Door Milton Pus

Opnieuw heeft Ajax niet gewonnen in de eredivisie. In de eigen Johan Cruijff Arena werd het 0-0 tegen FC Twente. Daar mogen de Amsterdammers nog tevreden mee zien, aangezien ze twee derde van de wedstrijd met tien man speelden na een rode kaart voor Devyne Rensch. 

Brian Brobbey, Edson Álvarez en Jurrien Timber keerden terug in de basis bij Ajax. Zij waren woensdag afwezig wegens griep en Brobbey was geblesseerd. Onder de lat maakte de Argentijn Gerónimo Rulli zijn eerste competitieminuten voor de Amsterdammers. Hij kende een tumultueus begin tegen FC Twente, want Vaclav Cerny en Michel Vlap schoten kort achter elkaar op de paal.

De Tukkers bleven sterker en kregen een gigantische kans via Vlap. Opnieuw was deze mogelijkheid niet aan hem besteed. Daarvoor had Davy Klaassen een speldenprikje uitgedeeld, maar Lars Unnerstall was scherp. Na een domme overtreding van Devyne Rensch op Ricky van Wolfswinkel bleef de verdediger liggen. Hij kreeg rood, maar was ook zo geblesseerd geraakt dat hij met een brancard van het veld gedragen moest worden. 

Na de rust leek Ajax - tegen de verhouding in - op voorsprong te komen. Kenneth Taylor schoof de bal echter na een snelle counter net naast het doel. Ondanks de overtalsituatie lukte het Twente niet om de Amsterdammers te pijnigen. Verder dan een afstandsschot van Ramiz Zerrouki (vroeger jeugd Ajax) en Michel Vlap kwamen de Tukkers niet.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938