Start van hoofdcontent

Stad

nl

Motoragenten maken einde aan 'stuntmeeting' scooterrijders in Westelijk Havengebied

15 januari 2023, 16.57 uur · Door AT5

De politie heeft vanmiddag op de Kaapstadweg in het Westelijk Havengebied een bijeenkomst van hardrijdende scooterrijders beëindigd. Agenten hielden twee verdachten aan en deelden meerdere bekeuringen uit. 

Een getuige laat aan AT5 weten dat het om een zogeheten 'stuntmeeting' ging. Het NPO-programma Danny's Wereld was vorig jaar bij een soortgelijke meeting aanwezig. Deelnemers aan dit soort bijeenkomsten rijden op verlaten plekken hard en halen stunts uit. 

Melding

Op videobeelden is te zien dat vier motoragenten achter een van de scooterrijders aan gaan. Een politiewoordvoerder zegt dat er een melding was binnengekomen dat er 'mogelijk met allerlei voertuigen heel hard werd gereden'.

Agenten troffen inderdaad zo'n dertig tot veertig mensen aan. Naast de aanhoudingen en bekeuringen is er ook een voertuig in beslag genomen. 

Mis

De toeschouwer heeft voor een deel begrip voor het ingrijpen door de politie. "Puur om het feit dat er hele heftige ongelukken kunnen gebeuren natuurlijk, ergens gun ik ze de vrijheid wel, maar vaak zie je dat het gewoon heel erg mis gaat." Hij zegt dat deelnemers hun brommers hebben ingeladen in bussen en daarna zijn vertrokken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938