Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dieuwertje Blok spreekt op de Dam tijdens dodenherdenking

18 januari 2023, 07.26 uur · Aangepast 18 januari 2023, 08.10 uur · Door AT5

Televisie- en radiopresentator Dieuwertje Blok zal op 4 mei de toespraak houden tijdens de nationale dodenherdenking op de Dam. Ook schrijver Marcel Möring zal spreken, dat doet hij vooraf tijdens de 4 mei-voordracht in De Nieuwe Kerk.

Blok presenteerde diverse programma’s voor onder meer KRO, VARA, RTL en AT5, is het gezicht van het Sinterklaasjournaal en presenteert wekelijks het programma Podium Klassiek. Blok geeft ieder jaar Vrijheidscolleges op verschillende basisscholen, waarin zij het belang van het maken van eigen keuzes en onafhankelijk denken beklemtoont.

In 1990 verscheen Marcel Mörings eerste roman Mendels erfenis. In dit boek worstelt de hoofdpersoon met het verleden van zijn Joodse familie. In 2022 verscheen Familiewandeling, een intiem autobiografisch relaas over Mörings jeugdjaren en een indringend portret van zijn getraumatiseerde Joodse moeder.

Jaarthema

Het thema ‘Leven met Oorlog’ is dit jaar de rode draad van alle herdenkingen, vieringen en andere activiteiten van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Met dit jaarthema vraagt het comité aandacht voor de impact van oorlog op individuen, families en de samenleving. 

De 5 mei-lezing wordt dit jaar gegeven in Zwolle door de voormalig voorzitter van de Europese Raad en oud-premier van België Herman Van Rompuy. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938