Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Schreuder kan leven met gelijkspel tegen Feyenoord: "Gaat de goede kant op"

22 januari 2023, 11.39 uur · Aangepast 22 januari 2023, 21.05 uur · Door AT5

Elke wedstrijd die Ajax tegen Feyenoord speelt, is een belangrijke, maar het is lang geleden dat er zo veel op het spel stond. Weet Ajax in de race te blijven voor het landskampioenschap? Lees hier al het nieuws rond de Klassieker terug.

22 januari 2023, 17.59 uur

Berghuis geëmotioneerd na beladen Klassieker

De afgelopen week ging het veel over Steven Berghuis, de oud-Feyenoorder die in de zomer van 2021 de overstap naar Ajax maakte. Zelf stoorde Berghuis zich aan sommige media, die sommige supporters zou ophitsen met hun berichtgeving. "Zou dat helpen denk je?" Vroeg hij zich tegenover de camera van ESPN af. "Deze week heeft impact gehad op mij en mijn familie. Ik denk dat media en mensen met een groot bereik moeten nadenken wat ze zeggen"

Al met al vindt de spelmaker dat de haat tegen hem veel te veel is aangedikt door de media. "Wat je vandaag ziet in het stadion: prima. Fluiten is oké. Een paar spreekkoren: oké. Dat mag ook, die rivaliteit is goed. het hoort er bij. Maar mensen worden zo opgehitst door de media. Dan gaat het maar door, via Twitter via Facebook. Mijn enige oma, die nog leeft, stuurt me dan door dat ze bezorgd is."

22 januari 2023, 17.38 uur

Spelersbus keert terug naar Amsterdam

22 januari 2023, 17.30 uur

Schreuder kan leven met resultaat "Gaat de goede kant op"

Opnieuw puntverlies voor Ajax, maar trainer Alfred Schreuder is 'tevreden met de teamprestatie', zo zei hij na afloop van de wedstrijd. "We hadden hier graag gewonnen, maar we moeten ook realistisch zijn. Feyenoord speelt op dit moment gewoon goed voetbal."

AT5

22 januari 2023, 16.39 uur

Ajax nu vijfde op de ranglijst

Door de winst van FC Twente op FC Utrecht (2-0), staat Ajax nu vijfde in de eredivisie. De ploeg heeft 33 punten. Dat zijn er evenveel als nummer 4 AZ, maar de Alkmaarders moeten hun zeventiende wedstrijd nog spelen: vanmiddag om 16.45 tegen Fortuna Sittard. De top drie wordt nog altijd aangevoerd door Feyenoord. PSV en FC Twente volgen.

22 januari 2023, 16.30 uur

Afgelopen. Eindstand 1-1

Ajax weet een dramatisch verlies te voorkomen en knokt zich terug tot 1-1.