Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajaxfans kijken in de kroeg: "Nooit gedacht dat ik blij zou zijn met een gelijkspel tegen Feyenoord"

22 januari 2023, 19.30 uur · Aangepast 23 januari 2023, 08.06 uur · Door Frederieke Weel

Dat het vandaag erop of eronder was voor Ajax was goed te merken in café Elsa's aan de Middenweg. Er werd gevloekt, geschreeuwd en de wanhoop was af en toe van de gezichten af te lezen. Uiteindelijk werd het noch erop, noch eronder en bleef het gelijk. En daar waren de meeste fans uiteindelijk best content mee. 

Een kroeg vol Ajaxfans zagen hun club vandaag gelijkspelen in de Klassieker tegen Feyenoord. De verwachtingen waren van tevoren niet al te hoog gespannen. "Ik denk dat ze gaan verliezen", zegt een fan. "En weet je wat? Als dat de enige reden is dat Schreuder opstapt, vind ik het nog wel prima ook." 

Van oud-Feyenoorder Steven Berghuis werd dan wel weer een hoop verwacht. "Ik verwacht dat-ie er vol opgaat. En hij schiet er wel een in. En dan is de Kuip stil, vingertjes bij de oren. Lekker toch", lacht hij. 

Uiteindelijk bleef het bij een 1-1. Een eindstand waar de meeste fans best mee konden leven. "Dit gelijkspel voelt eigenlijk als winnen, en dat is eigenlijk best erg als je voor Ajax bent." Een andere fan heeft een duidelijke oorzaak van het gelijkspel kunnen vinden. "Ik mis Daley, die had nog een leuke voorzet kunnen geven. Maar ja, bij Ajax denken ze daar anders over." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938