Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Advocaat Youssef Taghi "onmisbare schakel" in criminele organisatie van neef Ridouan

23 januari 2023, 17.30 uur · Aangepast 23 januari 2023, 19.10 uur · Door Ronald Olsthoorn

Youssef Taghi zou optreden als 'de media-advocaat' van zijn neef Ridouan, maar het liep anders. Vanmorgen oordeelde de rechtbank aan de Parnassusweg dat hij heimelijk boodschappen doorgaf voor de criminele organisatie van zijn neef waarvoor hij vijfenhalf jaar de cel in moet. 

AT5

"Juist omdat verdachte advocaat was, moest hij weten hoe strafbaar zijn handelen was", zei de voorzitter van de rechtbank.

Hoewel de rechters niet konden vaststellen of de geboren Utrechter gedwongen was om als boodschappenjongen voor zijn neef te fungeren, speelde hij wel een sleutelrol in het kunnen voortzetten van zijn criminele activiteiten. Dat, in combinatie met het ondermijnende aspect voor de rechtsstaat, rechtvaardigt volgens de rechtbank de straf. 

"Door als advocaat zo te handelen heeft verdachte niet alleen het vertrouwen van zijn beroepsgroep op grove wijze geschaad, maar ook het vertrouwen van de maatschappij in de advocatuur en in de rechtsstaat", aldus de voorzitter. 

Ridouan Taghi onderhield via zijn neef contact met twee andere neven, zijn zoon en de Italiaanse maffiabaas Rafael Imperiale. Zaken die werden besproken waren onder andere een ontsnappingspoging voor Taghi, het voortzetten van de handel in drugs, het witwassen van geld en het omkopen van rechters en ambtenaren in Marokko. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938