Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Zanger Davy M. langer vast voor poging doodslag op ex-vriendin, noemt het zelf een ongeval

7 februari 2023, 11.53 uur · Aangepast 7 februari 2023, 17.37 uur · Door AT5

De Amsterdamse zanger Davy M. blijft langer vastzitten. Dat bepaalde de raadkamer van de rechtbank vandaag. Justitie verdenkt hem van poging tot doodslag, poging tot zware mishandeling en het voorhanden hebben van een vuurwapen met bijbehorende munitie. Hij werd 21 januari aangehouden. 

Davy M. op archiefbeeld van AT5

M. moet in afwachting van zijn proces in ieder geval nog zeker 30 dagen in voorlopige hechtenis blijven. De Amsterdammer werd eind januari aangehouden in zijn woning op Zeeburgereiland en wordt ervan verdacht met een gasrevolver te hebben geschoten op zijn ex-vriendin. Ze raakte daarbij gewond, de aanleiding en de precieze toedracht van het incident zijn onbekend. 

'Ongeluk'

De advocaat van Davy M., Ruben den Riet, laat in een reactie weten dat het schietincident een ongeluk was. "In de visie van de verdediging is er sprake van een tragisch ongeval, waarbij uitdrukkelijk geen opzet in het spel is. Daarbij gaat het om een gasrevolver, en niet om een 'echt' vuurwapen. Dit wapen geeft wel een knal, maar schiet geen projectiel af. Het een en ander ligt dus een stuk genuanceerder."

Gehoorschade en brandwond

De advocaat van de ex-vriendin van M., Cees Nierop, laat namens haar weten dat zij verklaard heeft dat er richting haar is geschoten en dat het volgens haar géén ongeluk was. De vrouw hield ook letsel over aan het incident. "Zij is naar het OLVG gebracht en daar is ernstig letsel vastgesteld, gehoorschade en een brandwond in het gezicht", aldus de advocaat. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938