Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Politie: gevonden 'stukken vlees' bij verdachte geen verband met dood slachtoffer Noord

28 februari 2023, 22.11 uur · Aangepast 1 maart 2023, 09.26 uur · Door AT5

De man die maandag in Portugal is aangehouden op verdenking van moord of doodslag op de 21-jarige man in Noord, had onder meer 'stukken vlees' in zijn koffer meegenomen. Dat meldt de Portugese douane. Op dit moment wordt onderzocht of het om menselijke resten gaat, laat een woordvoerder aan AT5 weten. Volgens de Amsterdamse politie is uit onderzoek gebleken dat de vondst niet met de overleden man uit Noord te maken heeft. 

De man werd maandagmiddag aangehouden. Eerder op de dag was werd al duidelijk dat het slachtoffer, die maandag dood in zijn woning aan de Vegastraat werd gevonden, door een misdrijf om het leven was gekomen.

De verdachte zou op doorreis zijn naar Belo Horizonte in Brazilië. Volgens de douane viel hij op omdat hij op de luchthaven van Lissabon een vervalst Italiaans identiteitsbewijs liet zien. Omdat de man in Nederland woont, werd er daarna contact opgenomen met de Nederlandse autoriteiten, die op hun beurt lieten weten op zoek te zijn naar de verdachte.

Bagage

Later werden er in de bagage van de man onder meer kleding met bloedsporen en een plastic pakket met 'stukken vlees' gevonden, zo valt in het persbericht te lezen.

Verschillende Portugese media melden dat het gaat om menselijke resten. Een woordvoerder van de douane liet gisteren weten aan AT5 dat dit nog moet worden onderzocht. De Amsterdamse politie laat nu weten dat uit onderzoek is gebleken dat de vondst niet met de zaak rond de dode man in de Vegasstraat te maken heeft. 

Ziekenhuis

Volgens de douane werd de man vandaag behandeld in het ziekenhuis, omdat hij verwondingen had aan zijn hand. Tegen het einde van de middag werd hij daar ontslagen.

Op dit moment zit de man vast in Portugal. Daar moet hij voor de rechter verschijnen, die bepaalt of de man uitgeleverd mag worden aan Nederland. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938