Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Gewonde bij steekpartij rond Centraal Station, agenten lossen schoten

10 maart 2023, 00.04 uur · Aangepast 10 maart 2023, 03.12 uur
Door AT5 · Foto: AT5

Bij een steekpartij in of bij een hotel bij het Centraal Station is vanavond een man gewond geraakt. Toen agenten een verdachte aan wilden houden hebben ze meerdere keren geschoten.

De steekpartij vond rond 23.15 uur plaats. Een groot aantal politiewagens werd opgeroepen. Omstanders gaven volgens een politiewoordvoerder een goed signalement van de verdachte, die richting het Centraal Station liep. 

Na het lossen van de schoten, het is nog niet duidelijk of agenten gericht schoten of dat het om waarschuwingsschoten ging, is de verdachte geraakt met een stroomstootwapen. Agenten konden hem daarna aanhouden. Hij is niet gewond geraakt door de schoten.

Er kwamen meerdere ambulances en een mobiel medisch traumateam ter plaatse. Het slachtoffer van de steekpartij werd eerst in het hotel door ambulancepersoneel en het traumateam behandeld en is daarna per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hij lijkt er ernstig aan toe. 

Het is nog niet duidelijk of het slachtoffer en de verdachte elkaar kenden. De politiewoordvoerder benadrukt dat de verdachte binnen 10 minuten na de melding is opgepakt en dat agenten op deze manier mogelijk erger hebben kunnen voorkomen. 

Op Twitter en Snapchat gaan verschillende beelden van de schoten rond: