Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gewonde bij steekpartij in hotel bij Centraal Station is 32-jarige toerist

10 maart 2023, 14.55 uur · Aangepast 10 maart 2023, 15.19 uur · Door AT5

Het slachtoffer dat gisteren bij een steekpartij in een hotel bij het Centraal Station werd neergestoken is een 32-jarige toerist. De man werd in de lobby van het hotel aangevallen door een 28-jarige Duitser zonder vast woon- of verblijfplaats met een mes. Volgens de politie verkeert de man buiten levensgevaar. 

AT5

De man stond met een groep vrienden in de lobby van het hotel toen hij werd neergestoken. Hij is met meerdere steekwonden overgebracht naar het ziekenhuis, maar hij is wel aanspreekbaar.

De steekpartij vond rond 23.15 uur plaats. Een groot aantal politiewagens werd opgeroepen. Omstanders gaven volgens een politiewoordvoerder een goed signalement van de verdachte, die richting het Centraal Station liep. Daardoor kregen de agenten de man snel in het vizier. Om de Duitser onder controle te krijgen voelden de agenten zich genoodzaakt om hun stroomstootwapens te gebruiken en waarschuwingsschoten te lossen. Hij kon direct worden aangehouden. 

De recherche doet onderzoek naar het steekincident en het mogelijke motief van de man om de toerist neer te steken. Het onderzoeksteam gaat ervan uit dat de verdachte en het slachtoffer elkaar niet kenden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938