Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Twitteraccount wethouder Meliani overgenomen na 'verdachte activiteit'

23 maart 2023, 11.25 uur · Aangepast 23 maart 2023, 11.59 uur · Door Nicolai Brannan

Het twitteraccount van wethouder Touria Meliani (GroenLinks) is gehackt of overgenomen door nog onbekende(n). Meliani laat in een reactie weten dat zij een melding heeft gekregen van het sociale mediabedrijf dat er een verdachte activiteit is geweest met inloggen. 

Het account van Meliani is inmiddels zo vaak gerapporteerd dat Twitter ook een waarschuwing geeft en restrictief heeft opgelegd: "Caution: This account is temporarily restricted."

Wie het account heeft overgenomen of gehackt is niet bekend. Het account is wel van naam veranderd en heet nu '@CharmOrjins'.

Meliani laat via haar woordvoerder weten: "We zagen verdachte activiteit met inloggen, dat hebben we direct gerapporteerd bij Twitter en we zijn nu bezig om het account weer terug te krijgen." Of de wethouder gebruik maakte van tweestapsverificatie, is niet bekend. 

Touria Meliani was tijdens de vorige bestuursperiode verantwoordelijk voor de digitale (weerbaarheid van de) stad en ict. Op dit moment heeft ze ook weer tijdelijk deze portefeuilles, omdat wethouder Shula Rijxman (D66) vorige maand haar vertrekt aankondigde. Ze neemt deze dossiers waar tot er een opvolger is gevonden.

Of Meliani haar account op Twitter terug zal krijgen, is niet duidelijk. Haar voorlichter: "Het is nu onduidelijk of dat lukt en of de wethouder dan weer op Twitter zal gaan."