Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kees (7) haalt ruim 1.400 euro op voor overvallen stomerij in Nieuw-West

23 maart 2023, 18.48 uur · Aangepast 23 maart 2023, 20.25 uur · Door Daphne Adrichem & AT5

De eigenaren van de stomerij aan de Derkinderenstraat in Nieuw-West waren vanmiddag blij verrast toen een groep kinderen met een behoorlijk opgehaald bedrag binnen kwam lopen. De stomerij werd gisterenmiddag overvallen waarbij geld werd buitgemaakt. De 7-jarige Kees besloot zijn spaarpot te legen en langs de deuren in de buurt gaan. Met de hulp van buurvrouw Frederike Hurenkamp zette hij een crowdfunding-pagina op. Het resultaat: 1.466 euro. 

Tijdens de overval op de stomerij woensdagmiddag ging de dader er met een geldbedrag vandoor. Een woordvoerder van de politie liet toen weten dat de man geen wapen bij zich had, maar wel fysiek geweld toepaste.

"Ze waren erg geschrokken van het voorval, maar hebben gewoon nog doorgewerkt. Het zijn super lieve mensen, altijd vriendelijk. Ik besloot Kees te helpen met zijn doel", vertelt Frederike. 

Kees (7) zijn eigen opbrengst gisterenavond - Privéfoto

Zelfgemaakte cheque

Al snel bleek dat meerdere buurtbewoners de eigenaren van de stomerij na dit voorval wilden steunen. De tientjes en grotere bedragen stroomden namelijk binnen. In totaal werden er 94 donaties gedaan voor familiebedrijf Singh Kwieker.

Met een bloemetje en een zelfgemaakte cheque overhandigde Kees samen met jongeren uit de buurt en buurvrouw Frederike het opgehaalde bedrag. De eerste reactie van de eigenaar na de uitleg van Kees en het openen van de envelop: "Ohh poeh, ik vind jullie hartstikke lief! Jullie krijgen allemaal een snoepje."

De eigenaars van de stomerij krijgen het geld van Kees

Waar het inzameldoel van de actie 500 euro was, werd het bedrag uiteindelijk drie keer zo groot. De eindteller staat zodoende op 1.447 euro. "We hadden de crowdfunding aangemaakt en hebben die toen in een paar groepen in de buurt gedeeld. Er stroomden vandaag nog steeds een aantal tientjes binnen", zegt Frederike.

Woensdagavond om 19.00 uur werd de pagina online gezet. Inmiddels is de pagina gesloten."We zijn zo blij met het bedrag dat is opgehaald. Het was erg mooi om de reacties van de kinderen en de eigenaren te zien", aldus Frederike.

Politie zoekt getuigen

De overval gebeurde woensdagmiddag rond 13.15 uur. De verdachte kwam de winkel binnengelopen en liep naar de toonbank. Hij zei dat hij een jas kwam ophalen. Uit het niets stond de man achter de toonbank en naast de medewerker.

Nadat hij de geschrokken medewerker mishandeld had deed hij een greep uit de kassa. Vervolgens vertrok hij rennend in de richting van de Anton Waldorpstraat. De politie vraagt getuigen om zich te melden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938