Start van hoofdcontent

Stad

nl

Schietpartij bij Gare du Nord, politie op zoek naar schutter(s) en mogelijk slachtoffer

5 april 2023, 20.23 uur · Aangepast 5 april 2023, 23.20 uur · Door AT5

Bij Gare du Nord, naast het metrostation Noord, klonken er volgens een getuige rond 19:15 uur schoten. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er inderdaad schoten zijn gelost. "We zijn op dit moment op zoek naar de schutter(s) en weten nog niet of er een slachtoffer is."

Inter Visual Studio / Michel van Bergen

De politie kreeg deze avond een melding binnen van iemand die schoten vlak bij de sportschool zou hebben gehoord. Via eigen camera's kon de politie beelden terugkijken, waaruit zij inderdaad konden opmaken dat er is geschoten bij Gare du Nord.

Volgens een getuige van de sportschool waren er drie schoten te horen en zag zij mensen achter elkaar aanrennen. Een andere getuige die ook in de sportschool aanwezig was, zag een man met een zwarte hoody aan wegrennen. 

De schutter/schutters zijn nog zoek, ook is het niet bekend of er een slachtoffer is gevallen. Er zijn nog geen sporen aangetroffen. Zo laat een andere getuige op de locatie weten dat er ook nog geen kogelhulzen zijn gevonden. Er wordt een speurhond ingezet om te zoeken naar sporen van de schietpartij.

De Dienst Speciale Interventies (DSI) heeft een jongen ter herkenning naar het incident gebracht, deze bleek echter niet de schutter te zijn geweest. Het gebied rond het metrostation Noord is met lint afgezet. 

Er werd nog een tijd met een politiehelikopter boven de omgeving van Buikslotermeerplein gezocht. De politie vraagt getuigen van de schietpartij zich te melden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938