Start van hoofdcontent

Stad

nl

NS haalt gloednieuwe 'Wesp' al op eerste dag uit de dienstregeling

19 april 2023, 21.09 uur · Aangepast 19 april 2023, 22.39 uur · Door AT5

De nieuwe intercity van de NS is al op de eerste dag met reizigers uitgevallen. Volgens een woordvoerder van de spoorwegmaatschappij werken de deuren nog niet naar behoren.

Nederlandse Spoorwegen

De Intercity Nieuwe Generatie (ICNG), die nu al de bijnaam 'Wesp' heeft, reed vandaag voor het eerst mee in de dienstregeling. De trein reed op het HSL-traject tussen Amsterdam en Rotterdam. Tot het eind van de middag: toen werd het toestel van het spoor gehaald.

Sensor

Een woordvoerder van de NS laat weten dat medewerkers niet tevreden waren over de werking van de deuren. Het toestel is daarom uit de dienstregeling gehaald.

Uit technisch onderzoek bleek een niet goed aangesloten sensor ervoor te zorgen dat de machinist niet goed kon zien of de deuren open of dicht waren. Het probleem is inmiddels verholpen. De testritten met de ICNG worden morgen weer hervat.

De zegsman benadrukt dat het toestel op dit moment nog in de 'testfase' zit. Volgens de NS is het belangrijk dat de trein in de praktijk - en dus als onderdeel van de dienstregeling - getest wordt: "Op basis hiervan kan de fabrikant kinderziektes oplossen en verdere verbeteringen doorvoeren."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938