Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ajax Vrouwen mogelijk in de stad gehuldigd

10 mei 2023, 16.45 uur · Aangepast 10 mei 2023, 17.51 uur · Door AT5

De D66-fractie heeft burgemeester Halsema opgeroepen om de Ajax Vrouwen in de stad te huldigen. Afgelopen zondag werden zij kampioen. ''Een prachtige prestatie van de Ajax Vrouwen. Hierbij hoort een mooie openbare huldiging van de landskampioenen'', schrijft D66 in een persbericht. Halsema gaat in overleg met Ajaxdirecteur Edwin van der Sar bekijken hoe de huldiging georganiseerd kan worden.

Ajax heeft komende zondag in de kantine van sportcomplex De Toekomst een ingetogen huldiging georganiseerd. Ook zijn de vrouwen door Halsema en wethouder sport Mbarki op de ambtswoning uitgenodigd voor de officiële felicitaties. 

Openbare huldiging

In de gemeenteraad werd vandaag door fractievoorzitter van D66 Ilana Rooderkerk aan de burgemeester gevraagd of er een openbare huldiging kan komen. ''Deze prestatie moet breder gevierd worden.'' Halsema reageerde enthousiast en erkende dat het landskampioenschap van de Ajax Vrouwen ''een feest verdient''. 

De burgemeester heeft contact opgenomen met Ajaxdirecteur van der Sar om te overleggen hoe de Ajax Vrouwen publiekelijk gehuldigd kunnen worden. Bijvoorbeeld op het Museumplein of met een rondvaart door de stad. De huldiging zal pas plaatsvinden na afloop van het huidige seizoen. 

Door de 1-6 overwinning bij PEC Zwolle van afgelopen zondag, werden de Ajax Vrouwen voor de derde keer landskampioen. De laatste twee keer waren in 2017 en 2018. Ajax organiseerde toen zelf een boottocht om de landstitel te vieren. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938