Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bezorgdheid rondom overvallen sporters in de Watersgraafsmeer: "Ik vind het vreselijk"

21 mei 2023, 07.39 uur · Aangepast 27 juli 2023, 14.12 uur · Door Jasmine van Dijk

Rondom Sportpark Middenmeer zijn de afgelopen tijd meerdere kinderen beroofd. Ze worden klemgereden door mannen op scooters waarna ze worden gedwongen hun waardevolle bezittingen af te geven. De sportclubs adviseren hun leden daarom om waardevolle spullen thuis te laten en in groepjes te fietsen.

AT5

De overvallen komen voor in de woonwijken rondom het sportpark, weet Sander Rutten. Zijn zoon is onlangs in een straat rondom het sportcomplex vastgehouden: "Eerst wilden ze ook nog de telefoon hebben, maar het lukte niet om de instellingen te wissen. In alle haast en paniek hebben ze de telefoon maar gelaten." Vader Rutten heeft er toch vertrouwen dat de buurt veilig is: dit is het eerste incident in de vijftien jaar dat de familie er woont.

De straatroven gebeuren in verschillende delen van de stad, zoals Oud-Zuid, de Watersgraafsmeer en Science Park. Het aantal overvallen is niet bekend, maar de politie vermoedt dat veel slachtoffers geen aangifte doen omdat ze dat niet durven. De politie heeft laten weten dat er aanhoudingen zijn verricht en dat er in de omgeving van het sportpark extra toezicht komt. Als het je toch overkomt, adviseert Rutten, bel dan gelijk 112 en meld het probleem.

'Fiets samen'

Vele jonge sporters reizen samen richting de sportvelden, naar het advies van Bart van Asten, de voorzitter van hockeyclub Athena. "Kom vooral naar de club en blijf lekker trainen maar zorg dat je samen naar huis fietst en samen naar de club toe fietst."

Van Asten adviseert om dat zowel overdag als 's avonds te doen. In samenwerking met de gemeente en de politie kan het groene park met de juiste verlichting veiliger gemaakt worden, denkt de voorzitter. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938