Start van hoofdcontent

Stad

nl

Docklandsweg open door aanleg kabels en leidingen: "Nieuwe panden worden aangesloten op nutsvoorzieningen"

26 mei 2023, 15.00 uur · Aangepast 2 juni 2023, 14.24 uur · Door AT5 Producties

Op de Docklandsweg in Noord starten binnenkort werkzaamheden voor de aanleg van kabels en leidingen. Het Verkeer gaat langs en spreekt omgevingsmanager Lisanne Soffner.

AT5

De kabels en leidingen moeten worden aangelegd omdat het gebied wordt uitgebreid. Daarom zijn er er meer voorzieningen nodig. "Overhoeks is een hele nieuwe wijk en al die nieuwe panden moeten ook aangesloten worden op de nutsvoorzieningen", vertelt omgevingsmanager Lisanne Soffner.

De zijde naast de Docklandsweg is inmiddels voorzien van de nodige kabels en leidingen en wordt op dit moment verlaagd. "Dit komt omdat de huidige Docklandsweg te hoog ligt ten opzichte van hoe die uiteindelijk moet worden", aldus Soffner.

Omwonenden vinden dat de werkzaamheden erbij horen: "Ik vind het leuk om het dagelijks te volgen en houd wel van verandering", vertelt een buurtbewoner op de fiets.

"Het enige wat vervelend is is toch het geluid in de ochtend waar je van wakker wordt", vertelt een bewoner die haar hond uitlaat.

Gevolgen voor het verkeer

Het afsluiten van de Docklandsweg voor fietsers wordt gedaan vanuit veiligheidsoverwegingen. Fietsen over de Docklandsweg is niet mogelijk: "Omdat er veel zwaar verkeer rijdt moeten fietsers door de wijk", vertelt Soffner. Straks als de Docklandsweg één richting wordt (eind juni) kan autoverkeer alleen rijden in de richting van Buiksloterham. Als automobilisten het gebied in willen, worden ze omgeleid via de Distelweg & Grasweg.

De werkzaamheden rondom de kabels en leidingen zullen rond november 2023 worden afgerond. Vervolgens wordt de Docklandsweg heringericht. De verwachting is dat deze werkzaamheden in april 2024 klaar zijn.

Meer informatie op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden 

Het Verkeer is ook te vinden op YouTube

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam