Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Cameratoezicht bij filiaal Suri-Change Bijlmerdreef na drie explosies

2 juni 2023, 21.24 uur · Aangepast 2 juni 2023, 22.11 uur · Door AT5

Het geldwisselkantoor Suri-Change aan de Bijlmerdreef in Zuidoost wordt inmiddels in de gaten gehouden door een beveiligingsbedrijf met een camera. Bij het kantoor vonden al drie explosies plaats. 

Het cameratoezicht is ingesteld door woningcorporatie Rochdale. Volgens een woordvoerder van de woningcorporatie hebben bewoners die in de appartementen boven het geldwisselkantoor wonen gevraagd om cameratoezicht. 

"We hebben deze containers ook op bouwplaatsen staan dus we weten hoe ze werken", zegt de woordvoerder. "Na drie keer zijn de bewoners wat ons betreft het grootste slachtoffer."

 Er is met de gemeente overlegd. De camerabeelden blijven een week lang opgeslagen, zodat eventuele voorbereidingshandelingen nog te zien zijn, maar er tegelijkertijd rekening wordt gehouden met de privacy van de buurt. Het is nog niet duidelijk hoe lang de container met de camera blijft staan. "Zolang bewoners er een zekere rust uit halen, blijft de camera wat ons betreft nog een hele tijd staan", zegt de Rochdale-woordvoerder.

Na twee explosies werd het kantoor gesloten door burgemeester Halsema, maar toch vond er in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw een explosie plaats. 

Buurtbewoners voelen zich onveilig door de drie explosies, vertelden ze gisteren tegen AT5:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938