Start van hoofdcontent

Stad

nl

Liveblog: Drukke avondspits A10, "maar door ongelukken geen goed beeld van oorzaak"

12 juni 2023, 06.47 uur · Aangepast 13 juni 2023, 23.04 uur · Door AT5

Op de Weesperstraat staat sinds deze week de veelbesproken 'knip'. Voor zes weken lang is de weg vanaf 06.00 uur tot 23.00 uur voor het doorgaand autoverkeer tussen de Nieuwe Herengracht en de Nieuwe Keizersgracht in beide richtingen afgesloten. Lees hier hoe de eerste dagen van de knip verlopen.

13 juni 2023, 23.04 uur

Liveblog gesloten

Lees hieronder wat er gebeurde tijdens de eerste twee dagen van de tijdelijke verkeersmaatregelen.

13 juni 2023, 20.55 uur

Wethouder: "Over twee weken pas echt een goed beeld"

"Over twee weken kunnen we pas echt gaan kijken hoe het verkeer op deze situatie reageert", zegt Melanie van der Horst vandaag.  De verkeerswethouder verwacht dat veel automobilisten tegen die tijd gewend zijn aan de nieuwe situatie: "Dan kunnen we onderzoeken of mensen alternatieve routes hebben gevonden, of op een andere manier zijn gaan reizen."

13 juni 2023, 18.27 uur

Geen uitzondering voor toeristenbussen

Toeristenbussen mochten gisteren wel gewoon doorrijden op de Weesperstraat, maar inmiddels is dat niet meer het geval. Dat laat wethouder Melanie van der Horst weten.

De uitzonderingspositie voor bussen zorgde gisteren voor veel verontwaardiging. Van der Horst legt uit dat de bussen vanwege hun hoogte een alternatieve route moeten rijden. Maandag op de eerste dag van de proef, was nog niet duidelijk hoe die alternatieve route zou lopen. Inmiddels zijn daar wel afspraken over gemaakt. Van der Horst spreekt daarmee ook tegen dat touringcars dezelfde uitzonderingspositie hebben als ov-bussen: "Dat is nu anders geregeld."

13 juni 2023, 18.27 uur

Veel vertraging op de A10, mede door drie ongelukken

Op de A10 staat het muurvast tijdens de avondspits. Volgens de ANWB heeft dat vooral te maken met drie ongelukken die vanmiddag plaatsvonden bij afrit Durgerdam en ter hoogte van Zeeburg en De Baarsjes. Bij de afslag Hemhavens stond er enige tijd file door een auto met pech. De vertraging neemt inmiddels weer af.

Dinsdag en woensdag zijn doorgaans de drukste dagen in het verkeer. De ANWB waarschuwde de gemeente eerder voor de extra druk op de A10 die de verkeersmaatregelen zouden veroorzaken. Door de ongelukken is het vandaag dus niet goed te zeggen wat precies de effecten zijn van knip in de Weesperstraat.

13 juni 2023, 12.37 uur

Boompjes arriveren bij minipark op de Weesperstraat

De aanleg van het minipark op de Weesperstraat is in volle gang. Het parkje wordt zo'n 40 meter lang en 6 meter breed en is onderdeel van het experiment. De bedoeling is dat bedrijven en omwonenden de mogelijkheid gaan krijgen om in het park activiteiten te organiseren. 

Het parkje ligt tussen de twee binnenste rijstroken, waardoor het verkeer vanaf 23.00 tot 06.00 uur nog gebruik kan maken van de buitenste rijstroken. 

Pocket park wordt aangelegd op de Weesperstraat - Annet de Graaf