Start van hoofdcontent

Stad

nl

Fietser zwaargewond na aanrijding door vluchtende inbrekers

20 juli 2023, 07.42 uur · Aangepast 20 juli 2023, 10.48 uur · Door AT5

Op de Kinkerstraat in West is vannacht een 26-jarige fietser zwaargewond geraakt nadat hij werd aangereden door inbrekers die op de vlucht waren. De man moest ook op straat worden gereanimeerd. De mogelijke vluchtauto van de inbrekers werd verderop door de politie aangetroffen. Een 19-jarige man is door de politie aangehouden. 

De politie kreeg rond 01.15 uur de melding binnen dat een fietser was aangereden ter hoogte van de Kinkerbrug. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, kwamen ter plaatse. De fietser is nadat hij is gereanimeerd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De auto waar de fietser door werd aangereden zou eerder zijn weggereden bij een vermoedelijke inbraak op een winkel verderop de Kinkerstraat, ter hoogte van de Bilderdijkstraat. De inbrekers reden na de aanrijding door. De vermoedelijke vluchtauto werd door agenten aangetroffen in de Pieter Langendijkstraat. De politie heeft – onder andere met een helikopter – gezocht naar de inbrekers. De vluchtauto is in beslag genomen.

Het is nog niet duidelijk om hoeveel inbrekers het precies gaat, maar volgens de politie gaat het om meerdere personen. Er werd wel een 19-jarige man aangehouden door de politie. In verband met het onderzoek doet de politie geen verdere uitspraken over de verdachte. 

De politie heeft uitvoerig onderzoek gedaan bij de winkel waar er werd ingebroken, waar de aanrijding plaatsvond en waar de gecrashte auto werd gevonden. De recherche heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen die iets hebben gezien of gehoord óf die meer weten over het incident om zich te melden. Ook aan omwonenden in de buurt van de drie locaties met een videodeurbel of dashcam wordt gevraagd om de beelden te delen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938