Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Buurtbewoners geschrokken na aanrijding door vluchtende inbrekers: "Het kan jouw kind wezen"

20 juli 2023, 15.56 uur · Aangepast 20 juli 2023, 17.19 uur · Door AT5

Buurtbewoners rondom de Kinkerstraat zijn zich rot geschrokken van de aanrijding door vluchtende inbrekers afgelopen nacht in hun straat. Een 26-jarige fietser raakte zwaargewond nadat hij werd aangereden door inbrekers die op de vlucht waren. De man is op straat gereanimeerd.

"Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je huis verlaat en dat je zoiets overkomt", vertelt een vrouw uit de buurt. "Echt vreselijk. Het kan ook jouw kind wezen of die van je buurvrouw", vertelt een vrouw die gisternacht wakker is geworden van de politiehelikopter.

Zwaargewond

"Ik vind het echt vreselijk maar ja, ik kijk er niet van op", aldus een ondernemer uit de straat. "Ik hoop dat alles goed gaat met de man." Het slachtoffer is op straat gereanimeerd door politiemensen. Hij is daarna naar het ziekenhuis gebracht en daar ligt hij nog steeds zwaargewond", vertelt Marijke Stor van de politie Amsterdam.

De politie krijgt om 01.10 uur een melding over een mogelijke inbraak bij een tabakszaak op de Kinkerstraat. Ter plaatse zien ze twee mannen vluchten in een auto, iets verderop ter hoogte van de Kinkerbrug komt de auto in botsing met de fietser.

De inbrekers rijden na de aanrijding door. Kort daarna treffen agenten een soortgelijke auto aan in de Pieter Langendijkstraat. Een 19-jarige man is aangehouden door de politie. De recherche onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938