Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Steijn heeft vertrouwen in goede afloop Klassieker: "Feyenoord is kampioen, maar wij zijn Ajax"

22 september 2023, 20.00 uur
Door Sammie van den Broek · Foto: AT5

Maurice Steijn heeft vertrouwen in de kraker tegen Feyenoord en kijkt erg uit naar zijn eerste Klassieker, zo vertelt de trainer tijdens de persconferentie. De Rotterdammers ruiken bloed, want Ajax zit midden in een crisis en staat twaalfde in de competitie, oppassen geblazen dus voor de ploeg van Maurice Steijn.

Ondanks het zelfvertrouwen dat Steijn heeft in zijn ploeg, blijft de Hagenees realistisch. "Wij moeten voor de winst gaan, maar je moet ook reëel zijn. Als je niet in staat bent om ze kapot te spelen, kan het zijn dat je genoegen moet nemen met een gelijkspel. Met een nederlaag kan ik geen genoegen nemen", vertelt hij in aanloop naar de Klassieker. "Feyenoord is de kampioen, maar wij zijn Ajax. En wij spelen thuis en hebben heel veel spirit gekregen van de wedstrijd van donderdag."

Silvano Vos op de fiets in het midden - AT5

Steijn kan zondag beschikken over het Amsterdamse talent Silvano Vos. De achttienjarige middenvelder maakte gisteren zijn Europese debuut tegen Marseille. Hij maakte indruk door zijn strijdlust, maar pakte wel een rode kaart. Het talent maakt een goede kans om te beginnen aanstaande zondag. "Ik schroom niet om zo'n jongen voor de leeuwen te gooien." Vos is een speler die je niet hoeft uit te leggen wat het inhoudt om een Klassieker te spelen, daarnaast is de jonge leeftijd van Vos geen reden voor Steijn om hem niet op te stellen. "In mijn optiek maakt het dan niet uit hoe oud ze zijn. Ze zijn ook wel wat gewend in de Ajax-opleiding."

Favoriet

Hoe gaat de Ajax-trainer om met het feit dat Ajax in eigen huis niet de favoriet is? "Ze zijn heel goed en niet voor niets kampioen geworden. Ze hebben een duidelijke speelwijze en maken veel doelpunten." Ajax zal zijn beste wedstrijd van het seizoen moeten spelen om te winnen zondag. "Ik hoop dat mijn ploeg boven zichzelf uitstijgt zondag."