Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man moet onder bedreiging van vuurwapen duur horloge inleveren

26 september 2023, 13.33 uur · Aangepast 26 september 2023, 16.05 uur · Door AT5

Een man is gisteravond in de buurt van Hoogoord in Zuidoost slachtoffer geworden van een straatroof. Hij werd met een vuurwapen bedreigd en moest zijn peperdure horloge inleveren. De recherche is op zoek naar vier verdachten en vraagt getuigen zich te melden. 

Inter Visual Studio

Het 41-jarige slachtoffer staat maandagavond rond 21.20 uur naast zijn auto een sigaret te roken als er met hoge snelheid een auto komt aanrijden. De vier inzittenden van de auto rennen naar hem toe, waarna de verdachte probeert weg te komen door naar het fietstunneltje naast het cellencomplex aan de Flierbosdreef te rennen. 

Eén van de mannen haalt het slachtoffer in en eist het peperdure horloge van het slachtoffer op. Een andere man neemt de man vervolgens onder vuur, waarna het slachtoffer zijn horloge afgeeft.

Zwarte Mercedes

Met hun buit op zak sloegen de vier mannen in een zwarte Mercedes, via de Hoogoorddreef, op de vlucht. De man met het vuurwapen is volgens de politie een donker getinte man tussen de 1.85 en 1.90 meter lang. Hij heeft een paar gouden boventanden en korte rasta's. De politie roept getuigen of mensen met camerabeelden op zich te melden.

De laatste jaren zijn er meerdere mensen van hun Rolex-horloge beroofd. Of het gisteravond ook om een Rolex gaat, kan de politie niet bevestigen. Wel gaat het om een duur horloge met een waarde van 'in de duizenden euro's', vertelt een politiewoordvoerder.