Start van hoofdcontent

Stad

nl

Viral met 'oerhollandse Gangster-playback' op K3 en Hazes: "Stiekem zijn dit guilty pleasures"

4 oktober 2023, 11.40 uur · Aangepast 4 oktober 2023, 17.32 uur · Door Flip Linssen

Gouden kettingen en bivakmutsen: sinds drie maanden nemen Joey en Laron Tiktok-video's op waarin ze karaoke videoclips maken. Zonder geluid verwacht je iets heel anders dan je daadwerkelijk krijgt: Hollandse (kinder)muziek. "Dat het zo viral zou gaan hadden we echt niet verwacht, maar dit is gewoon heel leuk om te doen."

AT5

Joey Burnet werkt bij een platenlabel, Yves Saint LaRon (artiestennaam) werkt op de webcare-afdeling van een warenhuis. "We zagen op Tiktok twee dudes uit Amerika die zo'n video maakten op Taylor Swift, en we dachten: dit is goud. Dit kunnen wij ook." Dus besloten ze een pollepel als microfoon te gebruiken en K3's 'Oya LeLe' aan te zetten: de karaoke was geboren en kreeg meteen duizenden views. Inmiddels is hun best bekeken Tiktok 1,7 miljoen keer bekeken.

Niet wat het lijkt

"Ik denk dat dit zo goed werkt omdat je twee jongens ziet die best wel stoer eruit zien, en dan ineens K3 of zo zingen", vertelt Joey. "Ja, het is gewoon heel anders dan mensen verwachten", vult Laron aan. AT5 gaat mee op pad met de twee, ze nemen iemand mee de stad in om te filmen en er gaan drie vrienden mee als 'achtergronddansers'. "We doen vandaag Danny de Munck met Mijn Stad. Een echt Amsterdams nummer."

Ze denken hun scenes binnen uit en gaan dan de straat op. Menig voorbijganger kijkt vreemd op van de bivakmuts, sjaaltjes en pollepels in combinatie met de Amsterdamse klassieker. De Dam lijkt voor de heren eerst nog wat te ongemakkelijk, maar als de cameraman zegt dat die locatie écht nodig is dan gaan ze er toch maar voor.

Bløf op repeat

De volgende stap voor de heren? "Ja het zou wel vet zijn om op Heel Holland Zingt Hazes of Vrienden van Amstel op te treden", zegt Joey. Laron: "André Hazes heeft onze video toch al gezien, dus dat zou wel moeten kunnen toch?"

Zelf zouden ze in eerste instantie niet naar dit soort muziek luisteren, maar ze geven eerlijk toe dat sommige nummers die ze playbacken ook wel bij hun guilty pleasures horen: "Toen we Zoutelande opnamen heb ik die tune echt vaak geluisterd in de auto man."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938