Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Amsterdam moet wietteelt reguleren'

24 augustus 2009, 14.43 uur · Aangepast 25 augustus 2009, 14.41 uur

De stad moet een experiment beginnen om de teelt van wiet te reguleren.

'Een aantal wiettelers zou toestemming moeten krijgen om marihuana te telen. Alleen zij zouden dan nog mogen verkopen aan bepaalde coffeeshops. Een van de voorwaarden om mee te mogen doen: de wiet moet op ecologische wijze worden geteeld. Dat stelt GroenLinks Amsterdam in het maandag gepubliceerde conceptverkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Daarin pleit zij onder de noemer 'recht op roes' voor een vrijer drugsbeleid.
Door het experiment moet er een einde komen aan de invloed van criminelen op de wietteelt en het hoge THC-gehalte dat nu nog vaak in marihuana zit. "GroenLinks blijft op landelijk niveau pleiten voor de volledige legalisering van cannabis. Zolang dat nog niet is geregeld moet Amsterdam zelf de 'achterdeur' reguleren.''

De partij vindt verder dat bezoekers van dancefeesten weer net als vroeger, hun xtc-pillen moeten kunnen laten testen. Ook vindt zij dat de gemeente met gedoogvergunningen de verkoop van paddo's weer moet toestaan. Het kabinet heeft die juist verboden.