Start van hoofdcontent

Amstelveen

nl

Agenten omsingelen flatgebouw in Amstelveen na gewapende woningoverval

20 november 2023, 12.35 uur · Aangepast 20 november 2023, 16.11 uur · Door AT5

In een flatgebouw aan de Amstelveense straat In de Wolken zijn gewapende overvallers vannacht een appartement binnengedrongen. Voor die overval is nog niemand aangehouden. Wel werden er in de woning restanten aangetroffen die mogelijk gebruikt worden voor de productie van drugs, daar zijn drie verdachten voor aangehouden. 

Iets voor 4.00 uur drongen meerdere gewapende overvallers de woning binnen. Volgens een politiewoordvoerder ging dat met veel geweld.

Aangesnelde politieagenten kort daarna het appartementencomplex, in de hoop de verdachten aan te kunnen houden. De overvallers waren op dat moment al gevlogen: omstanders zouden hebben gezien dat er kort na de overval een auto hard wegreed.

Vreemde geur

In de buurt van het appartement zijn wel drie verdachten aangehouden in verband met een verdachte geur die agenten roken toen ze de woning binnenvielen. Later bleek uit metingen dat het niet om gevaarlijke stoffen ging.

Vanmiddag zijn de restanten door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd. Volgens een politiewoordvoerder ging het niet om een hennepplantage, om wat voor mogelijke drugs het wel ging wordt volgens hem nog uitgezocht.

 De politie zegt graag in contact te komen met getuigen die meer over de overvallers kunnen vertellen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938