Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoners bang na explosie in trappenhuis: "Ik wil hier niet alleen slapen"

8 april 2024, 16.02 uur · Door AT5

De pui van een appartementencomplex op de Du Perronstraat in de wijk Slotermeer in Nieuw-West is vannacht compleet uit de gevel geblazen na een explosie. Ook bovenliggende verdiepingen zijn beschadigd. De politie heeft brandbare spullen aangetroffen en gaat uit van een misdrijf. 

Er heerst paniek in het appartementencomplex op de Du Perronstraat in Slotermeer nadat er vroeg in de nacht een explosief afgaat. Er zijn meerdere families aanwezig in het pand, onder wie twee kleine kinderen, die door de politie en brandweer uit hun woningen gehaald moeten worden. 

De gehele pui van het trappenhuis van de benedenverdieping ligt eruit, maar ook op de bovenliggende verdiepingen is de schade van de knal goed zichtbaar. Verbrande deurbellen, zwartgeblakerde deuren en gesprongen ramen. Niemand raakte gewond, maar de schrik zit er bij de bewoners goed in.

Een bewoonster was samen met familie toen ze de harde knal hoorde. "Ik hoorde 'boem', maar ik zie niets. Mijn zoon doet het raam open en zegt dat we weg moeten. Ik zeg: 'Ik ga niet uit mijn raam, wat is er gebeurd.' Hij zegt: 'Kom mama, we moeten weg, we moeten weg."

De explosievenverkenner heeft onderzoek gedaan en ook de forensische opsporing deed sporenonderzoek. Meerdere bewoners die AT5 heeft gesproken laten weten liever niet thuis te willen slapen na de explosie van vannacht. "Ik ben alleen, maar wil niet alleen blijven. Ik ga slapen bij de buurvrouw. Niet hier."

Brandbare spullen

Het pand van woningcorporatie Rochdale was recent gerenoveerd. Vandaag was de woningcorporatie aanwezig om te zien wat de schade is aan het pand en met de bewoners te praten. De politie was ook aanwezig voor onderzoek. Zij laten weten dat ze brandbare stoffen hebben gevonden en dat ze uitgaan van een misdrijf. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938